اتریش

اتریش

اتریش کشوری آلمانی‌زبان در اروپای مرکزی است و با روستاهای کوهستانی، معماری باروک، تاریخ امپراتوری و مناطق کوهستانی آلپ شناخته شده است.

شهر وین، پایتخت آن و رودخانه دانوب، خانه شونبرون و قصر Hofburg در وین قرار گرفته اند، که میتوان از انها به عنوان جاذبه های گردشگری این شهر نام برد.

اتریش جمعیتی نزدیک به 9 میلیون نفر را در خود دارد. اتریش را میتوان با جمهوری چک و آلمان از شمال و مجارستان و اسلواکی از شرق و همچنین اسلوانی و ایتالیا از جنوب و سوییس Liechtenstein از غرب هم مرز دانست.

مساحت کشور اتریش ۸۳،۸۷۹ کیلومتر مربع (۳۲،۳۸۶ مایل مربع) و اغلب کوهستانی است و از جاذبه های بسیار معروف این کشور میتوان به کوه های آلپ اشاره کرد که در نوع خود از معروف ترین جاذبه های گردشگری اتریش محسوب میگردد.

 تنها ۳۲ درصد از کشوراتریش  زیر ۵۰۰ متر است (۱،۶۴۰ فوت) و بلندترین نقطه آن ۳،۷۹۸ متر است.

باوارین آلمانی گویش بومی اکثریت جمعیت محسوب می شود. و زبان المانی زبان رسمی کشور اتریش می باشد.

دیگر زبان های رسمی محلی می توان به زبان مجارستانی، کرواسی اشاره کرد.

اتریش، جمهوری فدرال با یک دموکراسی نماینده پارلمانی متشکل از نه ایالت متحد است. پایتخت و بزرگ‌ترین شهر آن وین که با جمعیتی بالغ بر ۱.۸ میلیون نفر، است. سایر مناطق شهری اتریش شامل گراتس، لینتس، سالزبورگ و اینسبروک است. اتریش به طور پیوسته به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان به ازای سرانه تولید ناخالص داخلی رتبه‌بندی شده‌است. این کشور استاندارد بالایی از زندگی دارد و همچنین در سال ۲۰۱۸ برای شاخص توسعه انسانی خود در رده بیستم قرار گرفته ‌است. این جمهوری اعلام بی‌طرفی همیشگی خود را در امور سیاسی خارجی در سال ۱۹۵۵ اعلام کرد. اتریش از سال ۱۹۵۵ عضو سازمان ملل متحد بوده‌است و در سال ۱۹۹۵ به اتحادیه اروپا پیوست و در سال  OECD بود. همچنین اتریش در سال ۱۹۹۵ توافق‌نامه شنگن را امضا کرد و واحد پول یورو را در سال ۱۹۹۹ برای کشور خود تصویب کرد.

دانشگاه وین در اتریش از قدیمی‌ترین دانشگاه ها در جهان است. از مجموعه افتخارات این دانشگاه میتوان به برنده شدن در ۱۵  جایزه نوبل، اشاره کرد. و به زبان انگلیسی تدریس می شود.

جاذبه های ورزشی اتریش

اتریش به دلیل دارا بودن از مکان های باشکوه کوهستانی و ورزش‌های زمستانی در منطقه Arlberg، که زادگاه اسکی آلپاین مدرن، و اینسبروک در دامنه‌های کوهستان آلپ بسیار مشهور است. اتریش بخاطر پتانسیل بالای کوهستانی بودن باعث مناظر خیره‌کننده و امکانات پیاده‌روی پایان‌ناپذیر در طول سال می‌باشد.

اسکی آلپاین که ورزشی برجسته در اتریش است، باعث رشد چشم گیری در اقتصاد این کشور شده که برای مردم این کشور بسیار ارزشمند است. ورزش‌های مشابهی مثل ورزش وزنه‌برداری یا پرش با اسکی نیز به طور گسترده‌ای در میان مردم اتریش محبوب است. اولین المپیک زمستانی جوانان اتریش در سال ۲۰۱۲ در اینسبروک آغاز گردید.

تحصیل در کشور اتریش

برتری دانشگاه‌های اتریش در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده‌است و این امر برای کشوری با جمعیت کم امری بسیار با ارزش است.  بسیاری از دانشگاه های اتریش در رده‌بندی دانشگاهی بین‌المللی رتبه بالایی دارند و بر این باورند که لازمه هر دانشجویی بهره مندی از آموزشی عالی در سطح و کیفیت جهانی دارد.

شهریه دانشگاه های دولتی برای متقاضیانی که از کشورهای اتحادیه اروپا اقدام میکنند رایگان است. حتی اگر متقاضیان از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا باشند، هزینه‌ها بسیار معقول و کم‌تر از بقیه دانشگاه ها در اروپا  است. به طور میانگین با پرداخت سالانه 1500 یورو میتوانید در دانشگاه های خصوصی با کیفیت آموزشی بالا مشغول به تحصیل شوید. البته برای دانشجویان بین‌المللی انتخاب های زیادی در زمینه دانشگاهی وجود دارد.

بسیاری از دانشجویان بین المللی برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشداتریش را بهترین گزینه می دانند، و علت این انتخاب را میتوان هزینه های معقول زندگی و در حد دانشجویی دانست.

به طور متوسط، حدود 15٪ دانشجویان  اتریش از خارج از کشور می آیند، و محیط آموزشی متنوع و چند فرهنگی را تضمین می کنند. اگرچه هزینه زندگی در سراسر اتریش متوسط ​​است، اما زندگی در اروپا یکی از بالاترین میزان زندگی است و دانشجویان اغلب تخفیف برای سفر، هزینه های ورودی و حتی فعالیت های ورزشی دریافت می کنند.

آیا تحصیل در دانشگاهه ای اتریش رایگان است؟

هزینه های دانشگاه های اتریش تماما در تمامی مقاطع تک نرخی بوده و تقریبا رایگان است. اگر شما متقاضی خارج از اتحادیه اروپا باشید دانشگاه های دولتی اتریش تنها هزینه ترمی در ماه 380-730 یورو که این مبلغ بستگی به دانشگاه انتخابی متقاضی هم دارد و میتواند متغییر باشد. و می توان گفت نسبت به دانشگاه های اروپایی بسیار کم هزینه است. و علاوه بر ان مبلغی حدود 20 یورو برای عضویت در دانشگاه و امور بیمه دانشجویی دریافت میگردد.

توجه داشته باشید متقاضیان از کشور ایران در صورتی که 9-10 واحد در ترم گذرانده باشند هزینه واحد ها بطورکامل برگردانده میشود.

4 دانشگاه اتریش با رنکینگ جهانی به گزارش سایت QS Ranking Word 2018

 

Country  ranking World Rank University
1 151-200 University of Vienna
2-3 201-300 Medical University of Vienna
2-3 201-300 University of Innsbruck
4 301-400 Vienna University of Technology


اجازه کار برای دانشجویان در اتریش

تمام دانشجویان بین المللی می توانند هنگام تحصیل در اتریش کار کنند. با این حال، تعداد ساعت هایی که می توانید کار کنید و مجوز مورد نیاز، بستگی به ملیت و وضعیت ویزا شما دارد. دانشجویان اتحادیه اروپا (به استثنای کرواسی)، EEA و سوئیس می توانند در اتریش آزادانه بدون اجازه کار کنند.

با ویزای دانشجویی اجازه کار مشروط بر درخواست کارفرما یا به عنوان کارآموزی است. و میتوان نیمه وقت یا تمام وقت با مبلغی ماهیانه 300 یورو ( متغییر) مشغول به کار شوید.

شرایط ورود به دانشگاه های اتریش

دانشجویانی که در حال حاضر مشمول به تحصیل در دانشگاه های آزاد و سراسری هستند و فارغ التحصیل نشده اند، میتوانند برای ادامه تحصیل به دانشگاه های اتریش بروند. به طور مثال اگر متقاضی دیپلمه باشد، نمیتواند مستقیما برای دانشگاه های اتریش اقدام نماید، بلکه نیاز به قبولی در دانشگاه های ایران را دارد و سپس میتواند برای کالج های اتریش اقدام نماید. کالج در اتریش تقریبا دو ترم است و کالج ها فقط به زبان آلمانی تدریس میکنند و برای آمادگی ورود به دانشگاه های اتریش میتواند بهترین موقعیت باشد.

برای اخذ پذیرش از دانشگاه های اتریش و دانشگاه وین نیاز به اخذ گواهی اشتغال به تحصیل از دانشگاه  به همراه ریزنمرات تایید شده و گواهی عدم منع تحصیلی در دانشگاه که باید مورد تایید وزارت آموزش و پرورش و مهر تاییدیه وزارت امور خارجه را داشته باشد. اگر از دانشگاه های دولتی و آزاد فارغ التحصیل یا مشغول به تحصیل باشید واحد هایی که گذرانده اید ارزیابی شده و اگر نیاز به گذراندن مجدد نباشد نیازی به انتخاب مجدد آنها در اتریش نخواهید داشت.

دانشگاه های اتریش و مراکز آموزشی به زبان ملی و تدریس آلمانی است. البته در دوره دکتری و در بعضی دانشگاه های خصوصی به زبان انگلیسی تدریس میگردد. بهترین دانشگاه اتریش دانشگاه وین دارای رتبه ۸۴ در جهان و رتبه ۱۵ در اروپا می باشد.

آیا برای اخذ پذیرش در دانشگاه های اتریش نیاز به مدرک زبان المانی است؟

برای اخذ پذیرش در دانشگا هاهی اتریش نیازی به مدرک زبان آلمانی ندارید.

بلکه دانشجو میتواند پس از پذیرش در کشور اتریش دوره های زبان آلمانی را بگذراند. که عموما 3 ترم میباشد و بطور میانگین هر ترم 380 یورو است.

زبان تدریس در دانشگا های اتریش

 زبان رسمی دانشگا های اتریش تا مقاطع کارشناسی ارشد آلمانی است. و سطح ارزیابی زبان دانشجویان با گذراندن امتحان EPD و Super intensive German language courses) (آموزش عالی زبان آلمانی برای آماده‌سازی دانش آموزان بین‌المللی برای آزمون گواهی زبان آلمانی ) ارزیابی می شود.

به دانشجو دوسال زمان میدهند تا توانایی گذراندن این دوره ها را داشته باشد.

هر متقاضی فقط 3 بار مجاز به شرکت در این آزمون میباشد و در غیر این صورت پذیرش متقاضی ابطال میگردد.

 

بیشترین پذیرش دانشجو در اتریش در چه رشته هایی است؟

اتریش به دلیل قدمت بالای موسیقی و مهد تمدن و معماری دانشجویان فراوانی را در این زمینه به خود اختصاص داده است. و در این زمینه دارای امتیاز بسیار بالایی در زمینه تحصیل و کار است.

هزینه های زندگی در دانشگاه های اتریش

اقامت در پانسیون در اتریش مبلغی بالغ بر 300-500 یورو متغییر است.

هزینه های خوراک بستگی به شیوه زندگی شما دارد اما بطور میانگین میتوان گفت 200-300 یورو ماهیانه مبلغی معقول میباشد.

*** توجه داشته باشید کلیه مدارک باید به زبان آلمانی ترجمه گردد.

مدارک لازم  برای تحصیل در کشور اتریش

  • 12 قطعه عکس رسمی پاسپورت با زمینه سفید
  • نامه قبولی کنکور (از سایت وزارت اموزش و پرورش –یا دانشگاه)
  • ترجمه رسمی آخرین مدرک تحصیلی (دیپلم – کارشناسی-کارشناسی ارشد)
  • ترجمه رسمی ریز نمرات (به تاییدیه وزرات آموزش و پرورش و دانشگاه)
  • ترجمه رسمی کارت پایان خدمت برای آقایان
  • ترجمه رسمی کارت های هویتی (ملی-شناسنامه)
  • اسکن و کپی از تمامی صفحات دارای مهر پاسپورت
  • گواهی اشتغال به تدریس از دانشگا ه مربوطه
  • لازم به ذکر است به جز لیست بالا اگر سفارت نیاز به ارائه مدارک بیشتر داشته باشد به شما اطلاع رسانی خواهند کرد.
  • نکته: کلیه مدارک باید مهرتاییدیه وزارت امور خارجه اتریش و دارای مهر رسمی دارالترجمه باشد.

*** مدارک لازم برای اخذ ویزای دانشجویی

  • سه نسخه فرم درخواست ویزا از سفارت اتریش
  • 3 قطعه عکس
  • شناسنامه
  • گذرنامه با اعتبار بالای 6 ماه
  • در صورت متاهل بودن گذرنامه و شناسنامه همسر
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • اصل فرم پذیرش از دانشگاه اتریش
  • اصل مدارک تحصیلی مقاطع دبیرستان و پیش دانشگاه
  • تعهد نامه مالی ( تمکن مالی) به مبلغ 7000 هزار یورو

****  توجه : کلیه مدارک بالا باید با مهر رسمی دارالترجمه و 2 سری کپی از اصل مدارک باشد.

 آیا امکان دریافت ویزا همراه وجود دارد؟

 بله- درصورت متاهل بودن متقاضی میتواند همزمان برای اخذ ویزای دانشجویی خود به همراه خانواده خود هم اقدام نماید.

***توجه داشته باشید  همسر متقاضی اجازه کار در کشور اتریش را ندارد ، ولی اجازه تحصیل دارند و نیازی به گواهی اشتغال به تحصیل ندارند.

*** نوع ویزای تحصیلی در اتریش

نوع ویزای دانشجویی 3 ماه تایپ D میباشد که متقاضی باید پس از ورود به اتریش برای کارت اقامت 1 ساله خود اقدام نماید. متقاضیان این نوع ویزا اجازه خروج از اتریش به محدوده شنگن ندارند.

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی در اتریش

یکی از شرایط اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی در کشور اتریش ،قبولی متقاضی از دانشگا های ایران است و جهت تحصیل در این مقطع نیازی به داشتن مدرک زبان المانی ندارید.

مدت زمان گذراندن این مقطع 3 الی 4 سال میباشد که بستگی به متقاضی دارد. با توجه به نوع سیستم آموزشی اروپا   ECTS  European Credit Transfer and Accumulation System که بیانگر سیستم استاندارد برای مقایسه "حجم یادگیری براساس نتایج یادگیری تعیین‌شده و حجم کار مرتبط آن‌ها" برای آموزش عالی در سراسر اتحادیه اروپا و دیگر کشورها است.

که هر ترم 30 واحد ارائه میگردد که برای 3 سال مجموع واحد 180 و 4 سال 240 واحد را باید بگذرانند. 

رشته های تحصیلی در مقطع کارشناسی در اتریش

  • Architecture
  • Civil Engineering and Infrastructure Management
  • Electrical Engineering and Information Technology
  • Informatics and Visual Media
  • Medical Informatics
  • Software Engineering and Information
  • Computer engineering
  • mechanical engineering
  • Technical chemistry
  • Technical Physics
  • Chemical engineering and process
  • Informatics business
  • Mechanical Engineering Management

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در اتریش

متقاضیانی که کارشناسی خود را در ایران در دانشگاه های ازاد یا سراسری کسب کرده اند میتوانند برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در اتریش اقدام نمایند.

شرایط ورود به مقطع کارشناسی ارشد در اتریش بستگی به دانشگاه انتخابی متقاضی دارد. به علت اینکه سطح اموزشی دانشگاه اهی اتریش از ایران جلوتر است ممکن است بعضی از واحد ها مورد قبول باشد و دانشجو باید از سطح پایینتری اغاز کند. و پس از ان بصورت پیوسته وارد مقطع کارشناسی ارشد شود.

دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگا های دولتی میتوانند بدون پیش نیاز وارد دانشگا هشوند به شرط گذراندن 30 واحد ECTS

اما تمامی این امور بستگی به تصمیم گیری دانشگاه انتخابی متقاضی دارد.

شهریه دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد در اتریش

 شهریه در این مقطع متغییر 760 یورو میباشد. در حال حاضر بسیاری از این دانشگاه ها این مبلغ را هم دریافت نمیکنند. که در ابتدای اغاز هر سال باید پرداخت گردد. اما در بعضی از دانشگا ها این میلغ شهریه بازگردانده میشود.

اجازه کار برای دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد

دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد  20 ساعت در هفته میباشد که میتوانند تمام وقت و پاره وقت مشغول شوند.

ایا در مقطع کارشناسی ارشد نیاز به امتحان ورودی دارد؟

اکثر رشته های مقطع ارشد نیازی به امتحان ورودی ندارند بلکه در برخی رشته های شاخه پزشکی ، پیرا پزشکی ، روانشناسی ، داروسازی و معدود رشته های دیگر ازمون ورودی دارند.

رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد

  • Architecture
  • Building science and technology
  • Civil Engineering
  • Biomedical Engineering
  • Telecommunications
  • Microelectronics and photonics
  • Computational intelligence
  • Visual Computer
  • Informatics Media
  • Medical Informatics
  • Software engineering and computer Internet
  • Computer engineering
  • Educational Informatics
  • mechanical engineering
  • Materials science
  • Technical chemistry
  • Chemistry and Materials Technology
  • Technical mathematics
  • Technical Physics
  • drawing
  • Informatics business
  • Mechanical Engineering - Management

تحصیل در مقطع دکترا در اتریش

 برای ورود به دانشگاه های اتریش در مقطع دکترا، متقاضی باید مشغول تحصیل در دانشگاه های دولتی یا آزاد در داخل کشور باشد. اما لزوما تاکیید بر این امر نیست.

دوره گذراندن این مقطع حدودا 5 ساله میباشد، و زبان تدریسی در دانشگا ها به زبان آلمانی میباشد. تدریس به زبان انگلیسی بستگی به انتخاب دانشگاه و رشته متقاضی دارد.

هر سال تحصیلی در مقطع دکترا 2 ترم میباشد. متقاضیان در صورتیکه زبان تحصیلشان آلمانی نیست برای آموختن زبان آلمانی در دوره های زبان ثبت نام کنند. طول این دوره بین 1 الی 3 سال میباشد.

شهریه در مقطع دکترا در اتریش

شهریه در این مقطع در اتریش حدودا سالیانه 380 یورو متغییر است. و لازم به پرداخت در ابتدای سال تحصیلی میباشد. در برخی از دانشگاه های اتریش این هزینه امکان بازگشت هم دارد.

 اجازه کار در مقطع دکترا در اتریش

 برای دانشجویان خارجی مقطع دکترا امکان کار پاره وقت نیز وجود دارد. اما در حد معقول برای گذراندن امورات زندگی و تحصیل نمیباشد.

مدارک مورد نیاز برای پذیرش در مقطع دکترا در اتریش

  • دوازده قطعه عکس رنگی
  • ترجمه رسمی شناسنامه و کارت ملی
  • کپی تمام صفحات پاسپورت با اعتبار بیش از شش ماه
  • ترجمه رسمی و تایید شده مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد
  • دو عدد توصیه نامه از اساتید قبلی
  • گواهی عدم منع تحصیل O.C از دانشگاه محل تحصیل قبلی
  • رزومه CV
  • بیانیه هدف (Statement of Purpose )
  • مدرک زبان انگلیسی و یا آلمانی (در صورت وجود)
  • گواهی اشتغال به تحصیل (درصورت اشتغال به تحصیل)

بورسیه تحصیلی در اتریش

 امروز افراد زیادی قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در کشورهای دیگر را دارند. و بیشترین تلاش آنها برای گرفتن بورسیه از دانشگاه ها می باشد. دانشگاه ای اتریش پتانسیل بالایی برای جذب دانشجو در مقاطع مختلف و حق بورسیه  اما با شرایط خاص را دارد.

از میان دانشگا ه های اتریش میتوان دانشگاه وین ، لئون و چند دانشگا ه دیگر را نام برد که دارای بورس تحصیلی میباشند.البته دانشجویان مقطع دکترا راحتر میتوانند این بورسیه را بگیرند. کشور اتریش از لحاظ هزینه،کار، تحصیل ،درامد، و رفاه اجتماعی در بین سایر کشورهای اروپایی جایگاه ویژه ای دارد.

مزایای بورسیه

با داشتن بورسیه شما هیچ محدودیتی برای اخذ پذیرش و محدودیت ویزا نخواهید  داشت. و همچنین امکان آموزش رایگان و امکان تحصیل رایگان برای شما فراهم میباشد.

شما با داشتن بورسیه میتوانید همانند دیگر شهروندان اتریشی از کلیه مزایای کشور اتریش بهره مند باشید.

قابل توجه متقاضیان : برای اخذ پذیرش بورسیه باید نمرات دانشجو بالا و در سطح بالای آموزشی باشد و باید قابلیت ارائه مقالات علمی،پژوهشی و همکاری با سازمان های آموزشی را داشته باشد.

مدارک لازم برای پذیرش بورسیه از کشور اتریش

  • ارائه مدارک هویتی ( شناسنامه-کارت ملی-) ترجمه رسمی به همراه کپی
  • ریز نمرات و آخرین مدرک تحصیلی ( ترجمه رسمی)
  • سوء پیشینه
  • دعوتنامه از دانشگاه اتریش
  • فرم سفارت برای اخذ ویزا
  • عکس 3*4